יתרונות הגרף
תרשימי מכ"ם טובים במיוחד להמחשה של השוואה בין נתוני איכות. ניתן להשוות בקלות בין תכונות/משתנים רבות כל אחת לאורך הציר שלה, ובין ההבדלים הכוללים בכל תכונה הניכרים לפי גודל וצורת המצולעים.
בדוגמה שלעיל, קל לראות שהמתעמל הירוק עשה את הטוב ביותר בסך הכל, כאשר הביצוע הטוב ביותר ניכר במיוחד בנחיתה (Landing).
יתרון נוסף בתרשים הרדאר הוא שניתן לייצג משתנים רבים אחד ליד השני תוך מתן רזולוציה לכל משתנה. כשמסתכלים שוב על היישום, היינו יכולים להוסיף עוד קטגוריות ציון רבות מבלי להקשות על הצגת ציון המתעמל לאורך ציר מסוים.
תרשימי מכ"ם הם היעילים ביותר כאשר הם משווים ביצועים של דבר אחד לתקן או ביצועים של קבוצה.
לדוגמא, אם יש לך תרשים מכ"ם המציג נתונים אודות יכולת ממוצעת של כלל התלמידים בבה"ס במקצועות השונים, במקביל ניתן להעלות בקלות מצולע נוסף המציג את נתוניו של תלמיד מסוים על מנת לראות במהירות ובבהירות את ביצועיו של תלמיד זה בהשוואה לממוצע התלמידים בכל קטגוריה.
חסרונות הגרף
השוואת התצפיות בתרשים מכ"ם יכולה להיות מבלבלת ברגע שיש יותר מדי מאפיינים בתרשים, או כאשר ישנם יותר מדי משתנים, ולכן יותר מדי צירים המצטופפים יחדיו.
ניתן לתקן בעיה זו על ידי הורדת אטימות המצולעים, אך ככל שמצולעים יותר רבודים זה על גבי זה, הדבר עלול להקשות על הבחנת צבעים ומצולעים בודדים.
כמו כן, כאשר יש מספר רב של צירים המחוברים יחדיו בקווי רשת משותפים יתכן קושי להשוות ערכים שונים על פני ציר משותף אחיד.
כפי שנאמר בתחילה, המשתנים על הצירים הנפרדים הם בדרך כלל בלתי תלויים באופן נומינלי, ועשויים לכן לייצג סולמות מדידה שונים מאוד.
כאשר סולמות מדידה אינם אחידים, לא נראה מועיל להשוות ערכים על פני צירים אלה.
עם זאת, האופן שבו תרשים המכ"ם מוצג עלול לגרום למשתמש לרצות לבצע השוואות אלה, דבר שעלול ליצור בלבול והטעיה לא מכוונת בקריאת הנתונים.
גם כשאנחנו רוצים ליצור חיבורים אלה, למשל כאשר יש לנו נתונים בסולם של זמן בדקות לעומת נתונים שהסולם שלהם הוא בשעות, השוואה בין נקודות נתונים סביב המעגל קשה יותר מבחינה ויזואלית.
קווי הרשת אכן עוזרים בכך (ניתן לסמן גם דקות וגם שעות על פני הסולם), אך גם מוסיפים הרבה נתונים שלא לצורך העלולים להעמיס ולהקשות על קריאת הנתונים.
בעיות נוספות יכולות להתעורר כאשר מסתכלים בתרשים מכ"ם, במצבים אלו הצופה המתבונן עשויי לחשוב שאזור המצולעים הוא הדבר החשוב ביותר שיש לקחת בחשבון.
עם זאת, האזור והצורה של המצולעים יכולים להשתנות במידה רבה, זאת כתוצאה ממיקום הצירים סביב המעגל.
אף על פי שאין סדר לתרשים מכ"ם, מכיוון שהמשתנים הם בדרך כלל נומינליים ואין שום התחלה וסיום מפורשים של מעגל, הסדר חשוב ביותר שכן יש לו השפעה גדולה על אופן הופעת הצורות.
לדוגמא, אם יש תרשים מכ"ם עם 4 צירים, והציר התחתון מציג ערך 1, והציר העליון מציג ערך 0, הדבר יביא למשולש צבעוני (ראה בדוגמא שחקן 1 בצבע כחול).
עם זאת, אם אתה מחליף את סדר הצירים כך שהצירים הימניים והשמאליים יציגו כעת 0 והצירים העליון והתחתון יציגו 1 (ראה בדוגמא שחקן 2 בצבע כתום), הצורה שנוצרה תהיה רק קו. יתרה מכך, בהשוואה בין 2 הגרפים בדוגמאות הללו, אפשר לחשוב ש -2 התרשימים הללו מציגים מערכי נתונים שונים, כאשר הם לא.